Direktlänk till inlägg 25 april 2007
Sundae med lyxig chokladsås och hallon
Chokladsåsen med både kakao och mörk choklad i blir sagolikt god och passar perfekt till glass med fräscha hallon och krispiga mandelbiskvier. Mums!
4 portioner
Tid: 25 min
Chokladsås:
1,5 dl vispgrädde
1,25 dl ljus sirap
0,75 dl brun farin
0,5 dl kakao
1 krm salt
150 g mörk choklad, 70 procents kakaohalt
2 msk smör
1 tsk vaniljsocker
Till servering:
1 l glass, gärna i tre olika smaker
3 dl hallon (frysta går bra)
2 dl mandelbiskvier, krossade
Vispad grädde
Gör så här:
Chokladsåsen:
1. Blanda grädde, sirap, farin, kakao, salt och hälften av chokladen i en kastrull. Låt koka upp och rör tills chokladen smält.
2. Sänk sedan värmen och låt sjuda i fem minuter. Rör då och då.
3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt resten av chokladen samt smör och vaniljsocker. Rör till en slät sås. Låt svalna.
Obs! Satsen räcker till cirka 10 portioner. Överbliven sås kan förvaras i en tät burk i kylskåp i cirka en vecka.
Vid servering:
1. Värm lämplig mängd chokladsås under omrörning i en kastrull, eller i mikro.
2. Lägg lite chokladsås i botten på fyra glas. Varva sedan glass, bär, mandelbiskvier och chokladsås i glasen. Toppa med vispad grädde
Från aftonbladet.se
Det har varit mycket på jobbet, säkert den mest arbetsamma månaden ever, helt galet! Sen åkte jag på en förkylning och tappade rösten, så det ska bli skönt med helg. ...
Slagna hjältar här hemma igår, trötta efter en lång vecka.
Igår var vi på middag hos fina kusin och sambo, mycket trevligt! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|